test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | 7 indicatoren dat jouw blog een advertentie is Skip to main content
Content marketing

7 indicatoren dat jouw blog een advertentie is

By juni 4, 2015april 28th, 2022No Comments5 min read

De traffic naar jouw website boosten door een blog te schrijven is een goed idee – pas echter wel op dat je niet ongemerkt een advertentie schrijft in plaats van een informatief artikel.

Er is sprake van een advertentie wanneer er in jouw tekst reclameboodschappen worden verscholen. Het artikel ziet er in eerste instantie informatief uit, maar is eigenlijk bedoeld om een product of service te promoten. Dit is vergelijkbaar met de reclame op televisie – het is vermakelijk totdat je beseft dat ze je iets proberen aan te smeren.

Het grootste gevaar van een advertentie als blog is dat het jouw bedrijfsimago schaadt en het geïnteresseerde bezoekers kan afschrikken. Wil je weten hoe je dit verlies kan voorkomen en hoe je jouw integriteit kan behouden zodat jouw websitebezoeken op natuurlijke wijze omgevormd worden naar leads? Bestuur dan onze 7 tips om te voorkomen dat jouw blog een advertentie wordt.

#1 Je schreeuwt het van de daken!

Vermeld je alleen iets op de bedrijfsblog waarom jouw bedrijf zo geweldig is en wanneer je een nieuw product online hebt staan? Als dit het geval is dan richt je meer schade dan goeds aan. Geïnteresseerde bezoekers zullen snel afhaken. Ga maar eens na hoe vaak je televisiereclames wegzapt of doorspoelt. Een advertentie wordt op dezelfde manier gescand door haar lezers.

Jouw blog moet dienen als een onmisbare bron van informatie. Door te laten zien dat je weet wat er speelt in de markt en bruikbare tips te geven, inspireer je de klant. Deze zal vervolgens voor jou van de daken schreeuwen, in plaats dat je dit zelf doet.

#2 Je belooft iets, maar toont het niet

Denk bijvoorbeeld aan een pizzeria die een blog post met de titel ‘’5 niet veel voorkomende pizza’s’’. Je scrolt verder, leest het artikel en merkt dat er alleen maar wordt uitgelegd waarom nou juist deze pizzeria de lekkerste pizza’s heeft. Er is alleen niets terug te vinden over die pizza’s die niet veel voorkomen.

De bezoekers zullen zich in dat geval misleid voelen en ergens anders op zoek gaan naar de informatie die ze zochten. Grote kans dat ze daarna ook niet meer terugkeren naar jouw site. Maak daarom liever geen valse beloften in jouw titel.

#3 Je luistert niet naar jouw publiek

Wanneer je niet naar de vraag van je publiek luistert, dan kan het gebeuren dat je over te brede onderwerpen schrijft. Neem bijvoorbeeld promotietopics die niet specifiek gelieerd zijn aan een doelgroep. Dit kan ervoor zorgen dat bezoekers weg gaan omdat ze het niet interessant of van toepassing vinden.

Als je wilt bepalen wie je wilt bereiken, is het verstandig om je verschillende personages als ideale klant in te beelden. Gebruik vervolgens deze informatie om content te creëren die nou juist dat publiek raakt.

#4 Het artikel staat vol met Call-to-Action buttons

Verplaats jezelf eens in de positie van je lezers en stel dan jezelf de vraag of je dit artikel oprecht interessant zou vinden. Geeft de tekst je het gevoel dat je er nieuwe ingevingen van krijgt of dat het je iets geleerd heeft?

Bedrijfsblogs worden vaak gezien als een geschikt kanaal om te adverteren, maar schijn bedriegt. Reclameboodschappen zijn niet hetgeen waar bezoekers naar op zoek zijn wanneer zij op zoek zijn naar informatie om problemen op te lossen. Blogs zijn waardevolle kanalen om jouw kopers iets te leren. Wanneer zij de informatie als waardevol beschouwen, is de stap naar het koopproces veel natuurlijker. Ga dus discreet om met het gebruik van call-to-action buttons.

#5 Je dient niet jezelf, maar je bezoekers

Stel jezelf de vraag of je schrijft voor je bedrijf of voor je bezoekers. Jouw doel als marketeer zou altijd moeten bestaan uit het dienen van je klanten. Als wat je schrijft niets toevoegt aan waarde voor je bezoekers, dan zullen zij snel verdwijnen en niet terugkeren.

Verras je bezoekers dus met content waardoor ze geprikkeld worden om terug te keren naar jouw blog.

#6 Probeer jezelf te zijn

Schrijf je vanuit de gedachte dat er geen andere bedrijven op deze aardbodem zijn die dezelfde service leveren? De realiteit liegt er niet om. Zelfs al is jouw bedrijf de beste in zijn soort, het is bijna onmogelijk dat er niet iemand anders hetzelfde product of dezelfde dienst aanbiedt.

Je hoeft geen andere bedrijven zwart te maken in jouw blog om jezelf als waardevol te bestempelen. Wanneer jouw blogs het belang van de lezer als uitgangspunt hebben en de blogs informatief zijn, zullen de lezers jouw merk vanzelf als autoriteit in jouw industrie gaan beschouwen.

#7 Je verkoopt in plaats van te informeren

Natuurlijk schrijf je vanuit een subjectief standpunt, maar dat wil niet zeggen dat je geen oprechte en eerlijke informatie kunt verschaffen. Jouw potentiële klanten zijn op zoek naar informatie die ze zal steunen in het maken van hun keuze. Wanneer zij op een link klikken met de gedachte dat zij worden geïnformeerd over de keuzemogelijkheden, maar in plaats daarvan terechtkomen bij een blog die ze specifiek één product of service probeert te verkopen, zullen zij zich bedrogen voelen. Wees liever de bron waar de klant informatie kan vinden die hem of haar steunt bij het maken van een keuze.