test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js 2 SEO trends voor 2016 | Wijzigingen door Google | Simply Translate Skip to main content
Content marketing

2 SEO trends voor 2016

By juni 11, 2015april 28th, 2022No Comments4 min read

Google voert behoorlijk wat wijzigingen door en het is verstandig deze nauwlettend in de gaten te houden. Als eigenaar van een online business kan het namelijk zomaar gebeuren dat je van de een op andere dag minder inkomsten genereert door de wijzigingen die doorgevoerd worden. Vooral wanneer content marketing, zoekposities en SEO deel uitmaken van jouw dagelijkse routine wordt geadviseerd om deze verschuivingen bij te houden.

In hoofdlijnen zullen je moeten letten op het mobiel zoeken en zoeken met behulp van spraak.

#1 Mobiel is de toekomst

Er zullen meer mobiele dan desktop zoekopdrachten zijn in 2016

Volgens eMarketer is 2015 het keerpunt als het op zoekopdrachten aankomt. Het merendeel van van de zoekopdrachten is afkomstig van een mobiel apparaat, in het specifiek gaat het hier om het organisch verkeer en betaalde klikken.

Wat betekent dat voor jouw als online ondernemer?

Naast het mobielvriendelijk maken van jouw website en responsive design voor alle apparaten, dient er nog meer gedaan te worden.

Je dient jezelf proberen in te leven in hoe de mobiele klant jouw website zal ervaren. Bepaal van te voren hoe jouw content moet verschijnen op een mobiel, voordat je de website, productpagina’s, landingspagina’s en lay-out vormgeeft.

Jouw doel is om de mobiele bezoekers dezelfde optimale ervaring te geven als een desktop bezoeker.
In andere woorden, bedrijven die zich in de digitale wereld begeven moeten aandacht schenken aan:

  • mobiele marketing strategie
  • mobiel design
  • mobiele zoekwoorden marketing en adverteren
  • mobiele e-commerce en payment
  • mobiel CRM
  • mobiele coupons
  • integratie van mobiele social media’s

Claim je bedrijf in Google Search, Google Maps en Google+.

Uit recent onderzoek van Google blijkt dat 72 procent van de consumenten die googled op lokale winkel informatie eindigt in een winkel binnen een radius van 8 kilometer.

Door deze informatie te optimaliseren heeft het een enorme impact voor lokale bedrijven, voornamelijk voor bedrijven in de retail en horeca gelegenheden zoals restaurants, cafés en hotels.

Dit benadrukt hoe belangrijk het is om jouw bedrijf goed te registeren (inclusief locatie). Google+ en Google Maps bieden jou de mogelijkheid om deze pagina volledig te personaliseren. Dat betekent dat je een complete beschrijving hebt van je producten, diensten met afbeeldingen en video’s en reviews.

#2 Zoeken met behulp van spraak

Praat je zelf wel eens tegen Siri (Apple), Google Now of Cortana (Windows)? Zo niet, probeer het dan zeker eens uit. Steeds meer mensen praten tegen hun telefoon waarna de telefoon jouw zoekopdracht uitvoert.

Mensen die simpele zoekopdrachten hebben zullen steeds vaker pratend hun zoekopdracht uitvoeren. Dit noemen we ook wel Voice Search. De simpele vragen als hoe, wat, waar, waarom en hoe kunnen via de Voice Search beantwoord worden. Voorbeeld: ‘Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt?’. De telefoon zal je direct een terugkoppeling geven met bijvoorbeeld de Albert Heijn filialen in de buurt en een Google Map om er te komen.

Voice Search verandert de manier van werken, waarbij de zoekopdracht sprekend sneller uitgevoerd wordt dan wanneer we deze typen. Deze nieuwe technologie is voornamelijk ontwikkeld om de stijgende populariteit van mobiel zoeken gestroomlijnder en meer tijdsbesparend te maken.

Wat kan jij doen om mee te gaan met de verandering?

Je dient je lokale SEO een boost te geven. Zoekresultaten hangen af van vele factoren, waaronder volledige omschrijvingen van het product of dienst (prijs, locatie) en reviews. Al deze factoren zijn belangrijk om je website hoger te laten ranken op een mobiel apparaat.

Het is ook belangrijk op je apps zoekvriendelijk te maken. Steeds meer apps worden geïntegreerd in de Google zoekresultaten sinds Google is begonnen met het indexeren van app content. Bedrijven kunnen er dus voor zorgen dat hun app beter wordt gevonden in de resultaten onder web en applicaties waardoor het toegankelijker wordt voor gebruikers.