test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js AI vertalingen | Volledig automatisch | Bestel in ons vertaalplatform Skip to main content

Vertalingen met AI

NMT (Neural Machine Translation) en LLM (Language Model) vertalingen zijn beide technieken die worden gebruikt voor automatische vertalingen. Wij leggen je uit wat het verschil is en wanneer het logisch is om voor een NMT of LLM model te kiezen voor automatische vertalingen. Zo krijg je een goed beeld wat het meest geschikt is voor jouw vertaalproject.

Vragen? Milou helpt je graag op weg!

Bel: +31 (0)20 737 1668

Behaal succes op meer plekken,
je regelt het in een handomdraai.

De keuze om met automatische vertalingen te werken versneld je time-to-market binnen je budget. De snelheid waarmee content geproduceerd kan worden in het platform gaat sneller dan je ‘simply translate’ kunt zeggen.

NMT is een manier om teksten te vertalen met behulp van computers. Deze computers proberen de manier waarop mensen met taal omgaan na te bootsen. Hierdoor kunnen ze teksten van de ene taal naar de andere veranderen. NMT-computers zijn goed in het begrijpen van wat teksten betekenen, en dit zorgt voor vertalingen die natuurlijk en vlot lezen. Maar deze techniek is niet altijd perfect. Soms hebben ze het moeilijk met ingewikkelde teksten of teksten over hele specifieke onderwerpen.

LLM is een soort computerprogramma dat helpt bij het begrijpen en maken van teksten. Het leert dit door heel veel teksten te lezen. LLM-vertalingen gebruiken slimme algotimes en deep learning om beter te snappen wat teksten betekenen en hoe ze samenhangen. Hierdoor zijn ze vaak preciezer en duidelijker dan andere vertaalcomputers. LLM’s kunnen ook beter overweg met ingewikkelde zinnen en moeilijke woorden.

Kort gezegd: NMT is een manier om teksten te vertalen door de manier waarop mensen met taal omgaan na te bootsen, terwijl LLM een geavanceerder computerprogramma is dat slimme computerhersenen en diep leren gebruikt. De resultaten kunnen extreem goed zijn, echter ook soms flink ernaast zitten. Beide manieren hebben goede en minder goede kanten, afhankelijk van hoe moeilijk de tekst is en hoe precies de vertaling moet zijn. We kunnen je helpen kiezen welke optie het beste is voor jouw situatie.

In een handomdraai automatisch meertalige content creëren.

Slimme computer inschakelen met slechts enkele muisklikken, volautomatisch. Kies tussen de modellen van in NMT en LLM voor de beste uitkomsten.

NMT-vertalingen

Waarom moeilijk doen als het Simply kan? Neurale machinevertalingen zijn automatische vertaalsystemen die gebruikmaken van diepe neurale netwerken om tekst tussen verschillende talen te vertalen met hoge nauwkeurigheid.


Bekijk NMT-vertalingen

LLM-vertalingen

LLM-vertalingen (Large Language Models) zijn vertaalsystemen gebaseerd op geavanceerde AI-modellen die teksten accuraat vertalen tussen verschillende talen. Jij bepaalt met parameters het resultaat.


Bekijk LLM-vertalingen

De gehele website van TIX.nl naar het Spaans, Italiaans en Pools vertalen

Lees in deze case hoe wij de website van TIX.nl in het binnen- en
buitenland toegankelijk hebben gemaakt voor miljoenen bezoekers.

Klaar voor de start?

Een onmiddellijke prijsopgave voor jouw project berekenen, sneller dan je "simply translate" kan zeggen? Klik op de knop hieronder en start jouw project!