test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js 3 manieren om je site bezoekers te binden | Simply Translate Skip to main content
E-commerce

3 manieren om je site bezoekers te binden

By juni 25, 2015april 28th, 2022No Comments4 min read

Wanneer het aankomt op een E-commerce site, zijn er twee positieve acties door bezoekers mogelijk, namelijk: ze kopen je product of dienst of ze binden zich aan je bedrijf en worden een onderdeel van jouw community en misschien zelfs een ambassadeur. Marketeers vragen zich af welke van deze twee acties belangrijker is. Hoewel een directe aankoop makkelijk te vertalen is naar ROI, zorgt een community er voor dat je betrouwbaar overkomt en is er op langere termijn minder marketing budget nodig is omdat je een sterke online reputatie creëert.

In werkelijkheid zijn beide opties enorm belangrijk voor jouw bedrijf. Het is echter wel belangrijk dat de twee activiteiten elkaar niet overlappen. Dan loop je namelijk het risico dat de bezoeker verward raakt en niets onderneemt. In deze blog sommen we drie manieren op waarop je bezoekers aan jouw bedrijf kunt binden zonder ze af te leiden van het doen van een aankoop.

#1 Vertel jouw verhaal

Mensen binden zich graag aan mensen. We willen praten, chatten en converseren met andere mensen, niet met merken. Zoekmachines hebben tevens voorkeur voor herkenbare experts van grote merken. In een recent gepubliceerd Google Rating Guidelines rapport stellen ze dat menselijke reviewers constant de About pagina moeten checken wanneer ze websites in de zoekresultaten beoordelen.

Een persoonlijk merk achter jouw bedrijf is een enorme aanwinst. De eerste stap om zo een dergelijk persoonlijk merk te realiseren is door een About pagina aan te maken.

Er zijn veel eenvoudige stappenplannen beschikbaar om binnen een mum van tijd een About pagina op te stellen. Het belangrijkste is echter dat de pagina betrouwbaar en memorabel moet worden gemaakt. De tekst overladen met keywords, het integreren van H1 tot en met H6 tags en het gebruik van zinnen met grammaticafouten om woordgrappen te kunnen maken doet meer slechts dan goed. Google weigert zelfs soms om deze pagina’s hoog in de zoekresultaten weer te geven. Maak liever waardevolle, prettig te lezen content die relevant is voor de bezoekers. Uiteindelijk zal dat jou helpen om een betere pagerank te bemachtigen. Video’s, contactinformatie en geverifieerde sociale media kanalen is waar de bezoekers naar op zoek zijn, en zodoende ook de zoekmachines.

#2 Maak ambassadeurs van jouw beïnvloeders

De wereld is vrij klein wanneer het aankomt op niche marketing. Kijk eens rond in jouw industrie: waarschijnlijk zijn er slechts een handje vol mensen die je dagelijks voorbij ziet komen in je favoriete blogs of sociale media. Je herkent hun gezichten direct, en daardoor voelt de content vertrouwelijk aan.

Dat is precies de essentie van influencer marketing: Je nodigt gerenommeerde experts uit om een steentje bij te dragen aan jouw website waardoor je de volgende belangrijke punten kunt afvinken:

  • Jouw website zal meer autoriteit uitstralen.
  • Je krijgt een boost in websitebezoeken: De meeste influencers zullen hun community meebrengen.
  • Je krijgt meer interactie op je website: Bezoekers zijn meer geneigd om te reageren of te delen wanneer ze de persoon in het artikel kennen.

Influencer marketing werkt vrijwel altijd, ongeacht de grootte van jouw bedrijf.

Bied je bezoekers een direct interessant propositie of actie

Er zijn tal van handelingen die een bezoeker kan uitvoeren op jouw website. De meest voor de hand liggende is het aanmelden voor de nieuwsbrief, maar er zijn ook een paar mogelijkheden waarbij je direct feedback van bezoekers kan ontvangen.

Een van de mogelijkheden is een chatbox. Er zijn veel bedrijven die een gratis chatapplicatie aanbieden, en deze is over het algemeen gemakkelijk te installeren.

Daarnaast zijn er survey applicaties die omhoog poppen zodra bezoekers een aantal keren doorgeklikt hebben. In de surveys kan je via een multiple choice vraag vragen wat de bezoekers vinden van jouw webpagina. Wanneer bezoekers vaak negatief reageren, kun je direct schakelen aan de hand van de feedback die je ontvangt.