test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | 5 opvallende klantenservice verhalen Skip to main content
Service

5 opvallende klantenservice verhalen

By mei 26, 2016april 29th, 2022No Comments4 min read

Succesvolle verhalen over de klantenservice van bedrijven zijn altijd leuk om te horen. Het is de zakelijke versie van een lang en gelukkig einde: het bedrijf luistert naar de klant, het probleem is opgelost en iedereen wint in deze situatie.

Het is inspirerend om te zien dat er bedrijven en medewerkers bestaan die zorgvuldig met hun klanten omgaan. Veel bedrijven claimen dat hun klanten hun nummer een prioriteit zijn, maar het tegendeel blijkt soms waar te zijn. De onderstaande vijf opvallende klantenservice verhalen tonen echter aan dat er absoluut bedrijven zijn die net dat stapje extra voor hun klanten willen zetten. Gebruik deze verhalen als inspiratiebron om jouw klantenservice naar een hoger niveau te tillen!

1. Apple

Dit verhaal vindt plaats vlak nadat tech-reus Apple de iPad 2 had gelanceerd. Een man kocht online een iPad, maar stuurde zijn tablet vrijwel direct terug met daarbij de notitie dat zijn vrouw “nee” had gezegd. De medewerkers van Apple die de teruggestuurde producten afhandelen moeten een goede dag gehad hebben, want Apple gaf de man niet alleen het aankoopbedrag terug. De man had een dag later zijn iPad weer in huis, met daarbij een briefje waarop stond: “Apple zei ja”.

2. Sainsbury’s

De drie-jarige Lily stuurde in 2011 een brief naar de medewerkers van de bakkerij in de Britse winkel Sainsbury’s. “Waarom heeft tijgerbrood de naam tijgerbrood?” vroeg zijn de supermarktketen in haar brief. “Ik vind dat het giraffebrood moet heten!”. Tot ieders verbazing ontving Lily een brief terug waarin de service manager van het bedrijf bemoedigend reageerde en haar vertelde dat haar idee briljant was. Hij stuurde haar een cadeaubon, en het brood lag vanaf dat moment als “giraffebrood” in de winkel.

3. Southwest Airlines

Vliegtuigmaatschappij Southwest Airlines wist de harten van velen te doen smelten toen ze een man te hulp kwamen die vanuit Los Angeles naar Denver wilde vliegen. Hij was op zakenreis toen hij te horen kreeg dat zijn kleinzoon in coma lag en waarschijnlijk diezelfde avond nog van de beademing af zou worden gehaald. Zijn vrouw belde Southwest Airlines om zijn vlucht om te boeken en vertelde daarbij de reden. Omdat er veel verkeer was, leek de man echter zijn vlucht te gaan missen. Toen hij bij de gate kwam aangerend, trof hij echter de piloot die op hem stond te wachten. De man bedankte de piloot overvloedig, welke antwoordde: “Ze gaan nergens heen zonder mij, en ik vertrek niet zonder jou.”.

4. Nordstrom

Vertegenwoordigers van de klantenservice van het bedrijf Nordstrom hanteren een gouden standaard. Dit bewezen zij in 2011 na opgemerkt te hebben dat er in de winkel een vrouw rondkroop over de vloer. Terwijl zij druk het tapijt aan het bestuderen was, stopte een medewerker haar om te vragen wat ze aan het doen was. Het bleek dat ze een diamant uit haar trouwring verloren was. Toen de medewerker dat hoorde, dook hij meteen omlaag om haar te helpen. Daarnaast stelde hij een klein team op om te helpen zoeken. Toen bleek dat niemand de diamant kon vinden, hebben ze de volle zak van de stofzuiger die zojuist gebruikt was doorgespit. Met succes! Haar diamant werd teruggevonden.

5. Morton’s Steakhouse

Auteur en business consultant Peter Shankman maakte zich klaar om aan boord te gaan van zijn laatste vlucht na een lange dag reizen. Hij wist dat het etenstijd zou zijn wanneer hij thuis zou aankomen. Daarom besloot hij restaurantketen Morton’s te tweeten: “Kun je mij een steak bezorgen op het vliegveld wanneer ik over twee uur landt?”. Hij kreeg de verrassing van zijn leven toen hij landde en werd begroet door een man in een smoking met zijn bestelling, evenals drank, bijgerechten en bestek!