test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | 6 content tips voor jouw sociale media Skip to main content

6 content tips voor jouw sociale media

By augustus 12, 2015april 28th, 2022No Comments3 min read

Sociale media vormen ideale kanalen om een online community te creëren. Via deze kanalen is het mogelijk om een gesprek over gezamenlijke interesses te hebben. Heb je moeite om een community te creëren en klanten aan je te binden? Lees deze 6 simpele tips om content te creëren waarmee je gesprekken kunt initiëren, zelfs als je geen echt nieuws te melden hebt.

#1 Stel vragen

Vrijwel iedereen kan jouw ambassadeur zijn. Daarom is het belangrijk dat je vragen stelt. Dit geeft jouw publiek de mogelijkheid om te reageren en hun mening, tips of kennis te delen.
Door jouw publiek uit te nodigen om mee te praten over een product, geef je hen het gevoel dat je om hen geeft en dat hun mening telt. Daarnaast geeft het jou vaak inzicht in hoe jouw publiek denkt. Dit kan je vervolgens integreren in jouw marketingstrategieën.

Laat mensen bijvoorbeeld raden welk nieuw product je als laatst in jouw webshop hebt toegevoegd, om vervolgens een prijs te verloten.

#2 Content met humor

Veel mensen surfen uit verveling even naar hun Facebook tijdlijn om leuke content te bekijken. Zorg dat jij deze afleiding biedt voor deze mensen door leuke content te delen. Indien je een glimlach weet te toveren op de gezichten van mensen, dan stromen de volgers vanzelf binnen.

#3 Jouw persoonlijk kant

Zoals in een eerdere blog aangegeven, controleert Google jouw ‘Team’ pagina. Het wordt steeds belangrijker om je persoonlijke kant te laten zien, zodat mensen weten wie er achter het bedrijf zitten en wat hun drijfveren zijn. Ben je een eigenaar? Laat dan iets persoonlijks zien. Een marketeer? Geef dan een kijkje achter de schermen.

#4 Quotes

Mensen zijn gek op quotes en ze raken erdoor geïnspireerd. Wie wil er nou niet geïnspireerd raken en dat met anderen delen? Juist om deze reden zijn quotes enorm populair en mogen ze absoluut niet ontbreken in je sociale media campagne.

#5 Repost evergreen content

Via de sociale media verspreidt content zich enorm snel. Indien je continu actuele dingen deelt, zullen sommige berichten wat ondergesneeuwd raken. Heb je nog relevante content in jouw archief? Deel het nogmaals met jouw volgers. Degenen die het bericht niet eerder gelezen hebben, zullen dit zeker waarderen. Daarnaast is het mogelijk om deze content te delen in een nieuwe groep om zo nieuw publiek aan te trekken.

#6 Help relevante content

Stel: Je hebt een artikel gelezen waarvan je zeker weet dat jouw publiek het ook interessant vindt. Deel het op je sociale media! Het zal namelijk je eigen sociale content een boost geven.
Sta stil bij wat voor blogs jouw klant of lead zou willen lezen. Deel vervolgens de relevante en interessante blogs met jouw publiek. Op deze manier kan je jouw publiek voorzien van waardevolle content en hierdoor een hechte relatie opbouwen met jouw publiek.

Indien jouw publiek je artikel interessant vindt dat zullen zij deze berichten delen. Hierdoor worden jouw sociale media kanalen uitgelicht onder een breed publiek.