test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js 7 belangrijke SEO tips voor E-Commerce websites | Simply Translate Skip to main content
E-commerce

7 belangrijke SEO tips voor E-Commerce websites

By mei 12, 2015april 28th, 2022No Comments6 min read

Als het jouw doel is om een product of dienst te verkopen via het internet, dan is de positie van je website in Google van groot belang. Je wilt immers de concurrent voorbij streven en als eerste gevonden worden door de potentiële klant. Ongeacht of je website een innovatief design heeft of je producten tegen de beste prijs aanbiedt, als je niet gevonden wordt hebben beide weinig effect.

Uit onderzoek van online advertentienetwerk Chitika blijkt dat websites met de eerste positie in Google een click-through-ratio van 33 procent hebben. De nummer twee scoort daarentegen slechts 18 procent, waarna de bezoekerspercentages sterk afnemen. Om er zeker van te zijn dat je geen waardevolle website traffic misloopt, heb ik zeven belangrijke tips verzameld om een betere positie voor jouw E-Commerce website te verkrijgen via SEO.

TIP #1 Onderzoek de meest effectieve Keywords

Zoals met alle projecten, is het belangrijk om eerst het nodige voorwerk te doen. Onderzoek daarom eerst welke keywords zullen zorgen voor het succes van je webpagina. Dit valt het meest effectief te doen met behulp van de gratis Google Keyword Tool. Navigeer naar de Google Keyword Planner.

Om een zo een hoog mogelijke conversie te krijgen, is het wijs om voor ‘long-tail’ keywords te kiezen die niet al te generiek zijn. Hierdoor is het gemakkelijker om de concurrentie aan te gaan. Houd een oog open voor woorden met een hoog zoekpercentage die direct gerelateerd zijn aan jouw webpagina. De vuistregel geldt dat het belangrijk is om de relevantie, het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad voor de hoge ranking in acht te nemen bij het uitzoeken van een keyword. Let er dus op dat het zoekwoord niet te breed, maar ook niet te competitief is.

TIP #2 Strategisch toevoegen van Keywords

Het toevoegen van de keywords in je webpagina’s zal voor een enorme boost zorgen voor je vindbaarheid in Google. Zorg ervoor dat je bij hyperlinks gebruik maak van deze zoekwoordcombinatie, in plaats van dat je de hyperlinks ‘klik hier’ of ‘lees hier’ gebruikt.

Daarnaast is het belangrijk dat je niet op elke pagina van je website dezelfde combinatie gebruikt. Het laatste wat je wilt is dat een keyword gekannibaliseerd wordt doordat het op elke pagina gebruikt wordt. Indien je dat wel doet, zal Google gedesoriënteerd raken en de pagina’s bestempelen als duplicaten. Dit heeft negatieve consequenties, waardoor je een zwakkere positie in Google resultaten krijgt. Om overzicht te behouden, is het verstandig om bijvoorbeeld een spreadsheet in Excel bij te houden, om er zeker van te zijn dat je geen dubbele woorden gebruikt.

TIP #3 Schrijf pakkende productomschrijvingen

Als je van plan bent om simpelweg de productomschrijving van je producent te gebruiken, dan zal je geen goed resultaat behalen en hoogstwaarschijnlijk geband worden in alle zoekmachines. Google wordt steeds geavanceerder in het spotten van duplicaatteksten en de originele bron. Probeer spamachtige content te vermijden om zo een hoogwaardige E-Commerce SEO te creëren. Het is dus van essentieel belang om unieke en pakkende omschrijvingen te maken voor jouw producten!

TIP #4 Maak goed gebruik van je afbeeldingen

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Daarnaast zien mensen graag waar zij geld aan uit geven. E-Commerce websites zijn gebaat bij een zo hoog mogelijke kwaliteit afbeeldingen om zo de klant over te halen tot aankoop. Daarnaast is het belangrijk dat deze afbeeldingen geoptimaliseerd zijn om je Google positie te verbeteren.
De spiders van een zoekmachine hebben niet hetzelfde brein als dat van ons. Om deze zoekmachines toch te laten herkennen wat er in deze afbeeldingen te vinden is gebruiken we alt tekst. Wees er zeker van dat elke ‘tag’ in de afbeelding uniek is en dat het correleert de alt tekst van de afbeelding. Een ander belangrijk element is grote van de afbeelding. Probeer deze zo klein mogelijk te houden zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.

TIP #5 Goede URL structuur

Onderschat nooit hoe belangrijk de URL structuur is voor een E-Commerce website met een grote hoeveelheid producten en omschrijvingen. Wanneer je website goed gestructureerd is, zal Google het gemakkelijker vinden om deze te indexeren. Al je websites URL’s moeten uniek zijn. Bovendien moet deze de naam van het product bevatten, en de aanduiding van het keyword.

Een ander voordeel van een goede URL structuur is het overzicht en gebruiksplezier van de klant. Wanneer een klant het gebruik van de website als plezierig en prettig ervaart, is de kans op conversie hoger en zal er meer verkocht worden. Dit boost op haar beurt weer de site ranking.

TIP #6 Let op de websitebezoeken

Het is geen geheim dat iedereen zoveel mogelijk bezoekers op de website wil krijgen. Zorg er altijd voor dat je beschikt over de daadwerkelijke cijfers. Om overzicht te houden en om te evalueren of je SEO marketing haar vruchten afwerpt, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Google Analytics.
Kijk niet alleen maar naar het zoekverkeer, maar identificeer ook hoeveel bezoekers overgaan tot een aankoop. Als je exact weet waar je inkomsten vandaan komen, dan kun je beter inspelen op waar op jouw website het nog niet optimaal is. Dit biedt je de gelegenheid om je E-Commerce SEO strategie aan te passen en meer betalende klanten te genereren.

TIP #7 Vraag naar eerlijke reviews

Circa 80 procent van de online kopers kijkt eerst naar de reviews voordat ze overgaan tot aankopen. Om de conversie van jouw website op te schroeven, is het belangrijk om klantreviews te tonen. Om unieke klantreviews te generen, kun je klanten aansporen tot het schrijven, door bijvoorbeeld een korting toe te passen op de eerst volgende aankoop.

Eerlijke klantreviews zorgen tevens voor impact op de zoekmachines. Het creëert namelijk nieuwe content en het zorgt ervoor dat de webpagina actief blijft. Hierdoor wordt het gemakkelijker om bovenaan in Google te komen.
Pas de bovenstaande tips toe en ervaar direct het verschil. De tips zullen ervoor zorgen dat jouw E-Commerce SEO immense verbetering zal ondergaan!