test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | Content Marketing Trends in 2016 Skip to main content
Content marketing

Content Marketing Trends in 2016

By december 15, 2015april 28th, 2022No Comments5 min read

Van oudsher vormt het nieuwe jaar een bron van veranderingen en nieuwe kansen. Niet geheel verwonderlijk dat de focus daarbij voornamelijk op persoonlijk vlak ligt. De nieuwe trends in content marketing voor bedrijven zijn echter van even groot belang. In 2016 zullen internetgebruikers nog meer content consumeren vergeleken met het afgelopen jaar. Daarom is het belangrijk om je nu alvast in te lezen over de trends en jezelf klaar te stomen voor het komende jaar!

Er zal nog meer content gecreëerd worden

Het ligt in de lijn der verwachting dat de groei van online content creatie zich in 2016 zal voortzetten. Dit geldt niet alleen voor de ‘business to consumer’ markt (B2C) maar zeker ook voor de business to business’ (B2B) markt. Door het groeiende aantal smartphonebezitters wordt mobiele content een steeds belangrijker focuspunt voor bedrijfseigenaren. Dit brengt met zich mee dat consumenten en andere online bedrijven meer informatie ontvangen, in een hoger tempo. Op dit piekmoment van informatietoevoer zal het nog moeilijker zijn om de aandacht van jouw doelgroep te trekken. Het antwoord? Kwalitatieve, gepersonaliseerde content.

Video is de toekomst!

Het aantal video’s dat maandelijks online wordt geplaatst is onthutsend. Omgerekend kost het een individu 5 miljoen jaar om het videoverkeer van één maand te bekijken – en dat aantal neemt alleen maar toe. Dankzij draadloze verbindingen en de verhoging van internetsnelheid krijgen mensen de mogelijkheid om video’s te kijken terwijl ze onderweg zijn. De verdere verzadiging van de geschreven content markt en de in toenemende mate ongeduldige gebruikers zorgen ervoor dat de vraag naar kwalitatief hoogwaardige visuele communicatie torenhoog is. Onderzoek van Cisco wijst uit dat video’s in 2019 80 procent van het internetverkeer zullen behelzen, vergeleken met 67 procent in 2014.

Online video’s worden tevens niet langer enkel benut voor entertainment. Ze vormen zowel een belangrijke bron van informatie, als een veelvuldig voorkomende vorm van reclame. Zoals ik reeds aangegeven heb, kan het integreren van video’s in jouw klantenservice een perfect alternatief vormen voor traditionele klantenservice. Je zult daarnaast ongetwijfeld advertenties in de vorm van korte video’s op YouTube gezien hebben. De drie grootste zoekmachines, Google, Yahoo en Bing, zijn momenteel zelfs video’s in hun zoekresultaten aan het testen.

Personaliseer jouw content

De beste manier om een voorsprong op de concurrentie te behouden, is door jouw content te personaliseren voor jouw gebruikers. Eigenaren van online bedrijven dienen hun klanten te leren kennen door de sociale media waar hun klanten het meest actief zijn te bekijken. Benut deze berichten om te ontdekken of zij problemen met jouw product ervaren en om te zien waar hun interesse ligt, buiten jouw bedrijf om. Analyseer hun sociale media en de voorgaande blogposts van jouw concurrenten om content te creëren die speciaal op jouw doelgroep geënt is. Doelgericht te werk gaan en het segmenteren van jouw doelgroep vormt hierbij de sleutel.

Meer content publicatiemogelijkheden?

2016 zal ons verrassen met nieuwe mogelijkheden om content te publiceren. Er zal interactieve content ontstaan, omdat consumenten meer gewend zijn aan geïndividualiseerde resultaten in de digitale wereld. Dit zorgt ervoor dat de vraag verschuift naar gepersonaliseerde content en content die inspeelt op de aanwijzingen van de gebruiker. De onthulling van de Oculus Rift en andere virtuele realiteit headsets kunnen een eerste realistische stap vormen in de richting van consumentgerichte content.

Van andere media hebben we reeds een beeld van hoe zij zullen verschuiven in hun werkwijze. Twitter werkt bijvoorbeeld momenteel aan een product dat gebruikers toestaat om tweets te schrijven die langer zijn dan de kenmerkende 140 karakters. Dit staat gebruikers toe om langere content te delen. Facebook experimenteert momenteel met de mogelijkheid om artikelen rechtstreeks op hun “Instant Artikelen” platform te publiceren, in plaats van dat deze worden gedeeld in verschillende nieuwsfeeds. Google zal tevens spoedig hun eigen versie introduceren. Verwacht dus dat nieuwe content publicatieplatformen zich in rap tempo zullen verspreiden over verscheidene media.

Maak je klaar voor 2016

Hoewel 2016 een recordjaar in termen van content marketing en consumptie zal zijn, hoef je niet nerveus te zijn om het nieuwe jaar in te gaan. Zie het nieuwe jaar liever als een mogelijkheid om de resultaten van voorgaande jaren te overtreffen. Probeer visuele hulpmiddelen of advertenties te integreren in jouw online bedrijf. Gebruik liever geen algoritme om te publiceren – zorg dat het origineel blijft. Misschien wel het belangrijkste advies: verwaarloos je publiek niet. Gebruik de beschikbare middelen en luister naar jouw klanten, zodat je ze content kunt bieden die inspeelt op hun behoeften. Als je deze elementen toepast, zal je je onderscheiden van de menigte – en de concurrentie!