test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | Content tips voor e-commerce sites Skip to main content
E-commerce

Content tips voor e-commerce sites

By juni 16, 2015april 28th, 2022No Comments4 min read

Veel online marketeers hebben voorspeld dat in sommige sectoren Content Marketing zou worden ingehaald door big data. In de E-Commerce sector blijft Content Marketing echter op de eerste plaats staan. In een recent onderzoek van Smart Insights, werden online marketeers gevraagd wat voor hun de meeste e-commerce impact zou hebben in 2015. Hier zie je het resultaat:

 

Digital-marketing-trends-2015-survey

Content is de sleutel naar succes. Maar, de content dient allereerst gecreëerd te worden en correct toegepast te worden om effect te hebben. Hier lees je enkele tips hoe je content rendabel kunt maken.

Er is meer dan een soort content

Relatieopbouwende content is hetgeen waar veel mensen aan denken wanneer we het over Content Marketing hebben. Dit kan in de vorm van een blog, Youtube kanaal of andere platforms die zijn ingericht om bezoekers aan te trekken, hun vertrouwen te winnen en jouw te presenteren als expert in jouw vakgebied.

Deze content dient geen salestekst te bevatten. Het kan bijvoorbeeld wel refereren naar jouw producten, maar zal grotendeels gaan over algemene zaken, advies, gidsen en hoe jij over dingen denkt.

‘Transitional content’ (doorvoeren van klanten) is ontwikkeld om klanten de overgang te laten maken van het kennen naar het merk, naar het aanschaffen van producten. Een goed voorbeeld hiervan is het merk Manutan.
Zij hebben verschillende informatieve subwebsites zoals bijvoorbeeld: “www.slimmerinkopen.nl”. Hierop worden inkopers ingelicht over alle mogelijke kostenbesparingen.

Maak gebruik van video’s en afbeeldingen

Geschreven blogs en veel gestelde vragen zijn behulpzaam, maar zijn zeker niet de enige manieren waarop je content kunt gebruiken.
Volgens onderzoek van Marketingfacts en Comscore, maakt in Nederland meer dan 80 procent gebruik van het internet. Van dit aantal mensen kijkt circa 84 procent online video’s. Gezamenlijk kijkt deze groep 3 miljard video’s per maand.

Het is dus belangrijk dat je ook goed nadenkt over de mogelijkheden van het gebruik van video’s. Video’s kunnen dienen als instructie of als presentatie van een product om een potentiele klant aan je te binden. Daarnaast kan uiteraard hetzelfde bereikt worden door het gebruik van foto’s op bijvoorbeeld Instagram of Snapchat.

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat haar uiterste best doet om klanten aan zich te binden door middel van video is Coolblue. Zij hebben in de afgelopen jaren als bijna 6.000 video’s op hun Youtube kanaal geplaatst, iets op jaloers op te worden vinden wij bij Simply Translate!

Gebruik instructie content

Bijna alle bedrijven proberen likes, follows, clicks of aandacht te vragen van hun klanten. Je bedrijf dient wel echt ‘cool’ te zijn willen mensen een van die handelingen uitvoeren. Echter wanneer je instructieve content creëert en mensen gaan je interessant vinden dan hoef je niet eens te vragen om hun likes. Deze volgen op natuurlijke wijze.

Stimuleer klanten reviews

Wie kan er beter over jouw merk vertellen dan een klant die reeds een product of service heeft afgenomen? Klanten Reviews zijn op dit moment een cruciaal onderdeel in het besluitvormingsproces van de online shoppers. Uit onderzoek van Dutch Cowboys blijkt dat 92 procent van de ondervraagden online klanten reviews leest voordat zij een aankopen doen. Mensen lezen dus eerst een aantal klantenbeoordelingen voordat zij vertrouwen hebben in het bedrijf.

Er bestaat altijd de mogelijkheid dat er negatieve feedback wordt gegeven. Je kunt negatieve feedback echter gebruiken als extra impuls om de kwaliteit van je klantenservice aan te tonen. Wanneer je geen klanten reviews hebt dan kunnen bezoekers ervoor kiezen om bij de concurrent hun aankopen doen.

Voor de nabije toekomst blijft Content = King gelden. Je plukt er pas echt te vruchten van, als je weet hoe je het moet maken en het effectief kan zetten.