test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | De 6 grootste voordelen van SEO Skip to main content
Content marketing

De 6 grootste voordelen van SEO

By februari 11, 2016april 29th, 2022No Comments4 min read

Dat SEO van groot belang is om meer traffic naar je website te genereren, is inmiddels een welbekend feit. Wanneer je website en content niet geoptimaliseerd zijn, voor zowel desktop als mobiele gebruikers, zal het een lastige opgave zijn om bezoekers via organische zoekresultaten binnen te halen. Echter, SEO heeft nog vele andere voordelen dan enkel het stimuleren van traffic. In deze blogpost neem ik daarom zowel de toename in traffic als vijf andere positieve gevolgen van geoptimaliseerde SEO onder de loep.

#1 Het belang van organische zoekresultaten

Onderzoek waarbij werd gekeken naar 310 miljoen bezoeken aan 30 verschillende websites toont aan dat de organische zoekresultaten verantwoordelijk waren voor maar liefst 64 procent van alle website bezoeken. Dit geeft aan dat er door SEO te verbeteren verreweg de meeste winst op het gebied van traffic te halen valt.

#2 Verbeterde gebruikerservaring

Zoekmachines zien graag websites met een goede integratie van relevante foto’s en video’s, een mobielvriendelijk design en positieve gebruikerssignalen zoals lage bounce percentages. Deze factoren zorgen niet alleen voor een hogere plek tussen de zoekresultaten, maar ook voor een betere gebruikerservaring. Kortom, door SEO te optimaliseren, verbeter je automatisch ook de beleving van de bezoekers op je website. Een uitstekende gebruikerservaring leidt vervolgens tot meer vertrouwen, hogere conversie en merkloyaliteit.

#3 Hogere geloofwaardigheid van je merk

Een hoge positie tussen de zoekresultaten wijst er voor je bezoekers op dat je een belangrijke speler binnen de branche bent. Omgekeerd geldt hetzelfde: een plaats op de tweede of derde pagina kan tot de veronderstelling leiden dat je een nieuw bedrijf bent, niet bekend bent of niet over de juiste middelen beschikt om je zoekpositie te verbeteren.

#4 SEO zorgt voor zichtbaarheid

Sommige webwinkeliers zien af van het optimaliseren van hun SEO, omdat zij van mening zijn dat elke positie binnen de zoekresultaten, ongeacht het paginanummer, ‘goed genoeg’ is. Onderzoek toont echter aan dat 71 procent van het doorklikken op de eerste pagina van de zoekresultaten plaatsvindt. Het is daarom van cruciaal belang om een positie op deze eerste pagina te bemachtigen wanneer je zichtbaar wilt zijn voor consumenten die actief op zoek zijn naar jouw producten.

#5 Meer leads en sales

Uit verschillende studies blijkt dat SEO onder marketing professionals als de huidige nummer één bron van leads wordt gezien. Tevens blijkt dat SEO leads eerder geneigd zijn om tot aankoop over te gaan dan leads die afkomstig zijn van andere bronnen. Een vraag die je jezelf daarom moet stellen, is de volgende: als jij op dit moment geen leads genereert door middel van SEO, wie vangt deze waardevolle potentiële klanten dan wel?

#6 De minste inspanning voor maximaal resultaat

Sociale media en e-mailmarketing zijn beiden effectieve middelen om leads te verzamelen, echter vereisen deze een hoge mate van continue aandacht. Om hiermee top of mind te blijven bij je klanten, moet je op constante wijze nieuwe content aanbieden aan je lezers en volgers. Voor SEO geldt echter dat zodra je jouw website geoptimaliseerd hebt, je dient af te wachten om jouw pagina tussen de zoekresultaten te zien stijgen. Uiteraard zijn er factoren die van invloed zijn op de effectiviteit van jouw SEO, zoals de kwaliteit van je content en de competitiviteit van de zoektermen die je gebruikt. In het algemeen geldt echter dat wanneer de basis van een goede SEO-optimalisatie gelegd is, het grootste deel van het werk al achter de rug is.

Welk voordeel van SEO zou jij nog aan dit rijtje willen toevoegen?