test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js De beste marketing automation tools | Simply Translate Skip to main content
Tech & Tools

De beste marketing automation tools

By april 14, 2016april 29th, 2022No Comments6 min read

Marketing automation is meer dan alleen een modewoord. Het is een bewezen manier om inkomsten en conversies te verhogen. Door het automatiseren van je marketing kun je leads van hoogwaardige kwaliteit opsporen en aanspreken, terwijl het je tegelijkertijd in het algemeen tijd en moeite bespaart.

Als je er klaar voor bent om marketing automation software in het arsenaal van je bedrijf op te nemen, ben je hier aan het juiste adres. Er bestaan veel verschillende tools die van nut kunnen zijn, maar ik heb een lijst samengesteld met de beste twintig opties (gesorteerd per categorie) om je op weg te helpen:

Landingspagina’s en lead capture formulieren

Unbounce
Als coderen niet je sterkste punt is, is dit het juiste programma voor jou. Unbounce helpt je landingspagina’s voor je website te bouwen, zonder dat je daarbij een achtergrond als softwareontwikkelaar nodig hebt. Naast het opzetten en publiceren van landingspagina’s kun je Unbounce ook gebruiken om A/B-tests uit te voeren.

Ion Interactive
Een alternatief voor Unbounce. Ion Interactive helpt u prachtige landingspagina’s te creëren die ook nog eens effectief zijn. Dit programma beschikt tevens over test- en analysetools.

Wishpond
De laatste optie uit dit rijtje, Wishpond, biedt een verscheidenheid aan vooraf gebouwde sjablonen voor je landingspagina’s. Dit programma bevat ook een tool waar je gemakkelijk lead capture formulieren aan je nieuwe landingspagina’s kunt toevoegen.

Blog en content management

WordPress
Een persoonlijke favoriet. WordPress heeft een actieve community van gebruikers die bestaat uit bloggers en ondernemers en heeft een grote hoeveelheid aan plug-ins beschikbaar. Je kunt WordPress gebruiken om je website om te toveren tot publicatieplatform. Daarbij weet WordPress je altijd van de beste technische ondersteuning te voorzien.

Drupal
Drupal is een open-source CMS die kan worden gebruikt om van alles te creëren: van blogs tot applicaties. Drupal beschikt over een actieve en ondersteunende gebruikersbase, en wordt gebruikt voor de backend van een aantal van de populairste sites op het web.

Joomla
Dit is een zeer krachtig en flexibel managementsysteem. Joomla biedt een breed scala aan toepassingen om jouw website precies zo vorm te geven zoals jij dat wil. Tevens vormen de gebruikers van Joomla een behulpzame gemeenschap, waar je terecht kunt om het antwoord te vinden op al je eventuele vragen.

Contact management en het laten groeien van leads

SalesForce
SalesForce is de grootste naam als het op contact management aankomt. Dit platvorm is geschikt voor het bijhouden van verkoopkansen, toezicht op de inhoud van de sociale media van je contacten en talloze andere extensies die veelvoorkomende taken kunnen automatiseren.

Eloqua
Met Eloqua kun je de leads die door jouw salesteam gegenereerd zijn rangschikken op basis van aankoopinteresse. Dit verbetert conversiepercentages doordat je de meest veelbelovende salesmogelijkheden gemakkelijker op kunt volgen.

Nimble
De beste tool voor het bijhouden van je interacties met bestaande klanten. Nimble biedt je een overzichtelijke weergave van alle interacties die je met een klant hebt of in het verleden al gehad hebt. Alles wat je nodig hebt om een dergelijk bestand van je klanten bij te houden, is een naam en e-mailadres. Nimble is ook te integreren met een verscheidenheid aan andere apps.

Zoho CRM
Zoho CRM is een geschikte keuze voor kleine ondernemers en freelancers, omdat de gratis versie (voor maximaal drie gebruikers) gevuld is met allerlei verschillende tools. Wat betreft organisatie lijkt dit op SalesForce. Het is een uitstekende low-budget optie om je contacten te beheren.

Sociale media updates en toezicht

HootSuite
Als je meer dan een sociale media platform gebruikt, is HootSuite het perfecte hulpmiddel. Vanuit deze tool kun je gemakkelijk de overzichten van verschillende sociale media kanalen bekijken, toekomstige posts inplannen en zelfs meerdere accounts tegelijkertijd beheren.

SocialMention
Deze tool helpt je om een oogje in het zeil te houden bij de berichten op sociale media waarin de naam van jouw bedrijf genoemd wordt, in de gaten te houden waar je concurrenten mee bezig zijn en wat er over het algemeen binnen jouw vakgebied speelt.

Scoop.it
Scoop.it is een platform dat helpt om content samen te stellen voor de berichten die jij op sociale media wilt plaatsen. Je kunt het gebruiken om content te vinden, deze aan te passen op de behoeften van jouw bedrijf, en deze vervolgens te plaatsen op verschillende sociale media platformen met slechts een klik van de muis.

Sprout Social
Sprout Social helpt je om meerdere accounts te beheren en te reageren op de interacties die je op deze sociale media kanalen ontvangt. Het voorziet in je behoeften op het gebied van analyses, tools om je team gemakkelijker te laten samenwerken en zorgt ervoor dat al je medewerkers op de hoogte zijn van de laatste updates.

Nieuwsbrieven

Aweber
Aweber maakt het eenvoudig om gericht e-mails en nieuwsbrieven automatisch te versturen naar je contacten. Hierin kun je gemakkelijk bestaande contacten importeren en nieuwe aanmelden dankzij een ingebouwde formulierentool.

MailChimp
MailChimp is een favoriet onder kleine bedrijven en vergelijkbaar met Aweber. Het omvat automatiseringsfuncties, een beknopt analyseprogramma en de mogelijkheid om handmatig e-mails te versturen.

Alles in één

Marketo
Voor de webwinkeliers die een serieus staaltje marketing automation willen implementeren. Afhankelijk van je budget beschikt Marketo over verschillende op maat gemaakte strategieën, waarmee je werkelijk alles kunt.

Hubspot
Een uitstekend programma dat een allround marketing automation tool biedt, met geïntegreerde managementsystemen om je te helpen bij alles dat je nodig hebt vanuit een en dezelfde bron. Beschikt tevens over een sterk systeem voor data-analyse.

ThriveHive
Als je extra begeleiding nodig hebt, is dit het programma voor jou. Met dit platform kun je al je marketinginspanningen uitvoeren en je website overzien. ThriveHive beschikt over verschillende abonnement niveaus die marketing coaching en outsourcing van betaalde campagnes bieden.

InfusionSoft
Een robuust marketingplatform dat al jouw inspanningen op het gebied van marketing kan vereenvoudigen. Het bevat alle tools die nodig zijn voor een breed scala aan mogelijkheden, van het beheer en het opbouwen van automatische e-mailcampagnes tot het beheer van een online store.