test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | LinkedIn verwerken in content marketing Skip to main content

LinkedIn verwerken in content marketing

By juli 14, 2015april 28th, 2022No Comments4 min read

Met meer dan 364 miljoen geregistreerde gebruiker verspreid over circa 200 landen, is LinkedIn een krachtig en actief sociale media netwerk. Wat velen nog niet weten, is dat LinkedIn meer omvat dan alleen netwerk connecties en vacatures.

Hoewel LinkedIn gebruikers het platform bij uitstek kunnen gebruiken voor het zoeken naar een nieuwe carrière, het delen van online portfolio’s en het verbinden met andere professionals, biedt LinkedIn tevens mogelijkheden om content te creëren en te delen als een ware marketing of PR professional.

Hieronder toon ik vijf manieren om LinkedIn te verwerken in je content marketing strategie:

Maak gebruik van LinkedIn’s publishing platform

Het publishing platform van LinkenIn is een uitstekende manier om jouw online community te voorzien van nuttige informatie zoals een listicle, instructieblog of infographics.
Iedereen kan berichten in LinkedIn posten, die vervolgens automatisch getoond worden in de tijdlijn van jouw connecties. Vanaf daar kun je het bericht delen op andere sociale media platformen en profiteren van meer lezers wanneer anderen jouw bericht delen op LinkedIn.

Je kunt ook de voordelen van het publishing platform van LinkedIn benutten door het lezen en delen van de berichten van anderen. Deel jouw inzichten en gedachten om sterkere relaties op te bouwen en jezelf als een expert in een bepaald veld neer te zetten.

Houd je volgers op de hoogte via een bedrijfspagina

Marketeers kunnen veel voordeel behalen uit het bijwerken van hun persoonlijke pagina, maar de bedrijfspagina die LinkedIn aanbiedt maakt het mogelijk om updates en waardevolle informatie op een dieper niveau te delen met partners, werknemers en klanten.

Deel op regelmatige basis content – zoals een bedrijfsblog or LinkedIn berichten, persberichten en afbeeldingen – rechtstreeks op jouw bedrijfspagina. LinkedIn zal een preview genereren van het artikel, video of afbeelding, zodat je precies kunt bepalen wat je met jouw volgers zult delen.

Voordeel van de bedrijfspagina is dat LinkedIn gebruikers zichzelf kunnen aanmelden als volger, waardoor je zeker weet dat de informatie die je plaatst publiek bereikt dat daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw nieuws over bijvoorbeeld werknemers, awards of aanwinsten.

Betrek jouw team met persoonlijke hoogtepunten en storytelling

Jouw medewerkers kunnen een schat aan verhalen en vakspecialistisch inzicht bieden. Neem de berichten van jouw bedrijf op LinkedIn eens door om te zien welke werknemers reageren bedrijfshoogtepunten of een felicitatiebericht achterlaten. Is hier in jouw bedrijf geen sprake van? Dan kun je natuurlijk ook een schrijver in de hand nemen die LinkedIn berichten of blogs schrijft voor jouw bedrijfspagina.

Het inzetten van jouw eigen personeel als bron van informatie levert niet alleen waardevolle content op, het kan er tevens voor zorgen dat jouw werknemers zich meer gewaardeerd en verbonden voelen met de doelen van jouw organisatie.

Creëer nieuwe blog ideeën door middel van groepen en Pulse

Als je geen nieuwe onderwerpen voor jouw berichten kunt bedenken, kijk dan eens bij LinkedIn groepen of Pulse, de professionele netwerk nieuwsfeed.
Al scrollend door gedeelde berichten en updates doe je misschien inspiratie op voor jouw eigen content, maar het kan ook helpen om bij te dragen aan andere interessante berichten. Deel goed onderbouwde artikelen op jouw sociale media, of neem contact met de auteur op om toestemming te vragen om het artikel te herpubliceren.

Breid je bereik uit door deel te nemen aan de discussie

Meer dan 115 miljoen LinkedIn gebruikers bevinden zich in de Verenigde Staten. Meer dan 58 miljoen LinkedIn gebruikers wonen in Europa, circa 30 miljoen in India , en meer dan 11 miljoen in Canada.

Bereik deze en andere professionals door middel van LinkedIn groepen. Er zijn LinkedIn groepen voor vrijwel ieder gebied van expertise of interesse, maar je kan natuurlijk ook zelf een groep creëren om de discussie op gang te brengen.

Het is niet de bedoeling dat je lid wordt van een groep om simpelweg jouw content te kunnen delen. Het delen van relevante artikelen, infographics en additionele informatie is welkom, zeker wanneer groepsleden je herkennen van voorgaande discussie topics.

Elke groep heeft onderafdelingen voor onder andere reclame of banen, waardoor leden meer mogelijkheden krijgen om een persbericht of vacature te delen.