test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | Meer traffic dankzij sociale media Skip to main content

Meer traffic dankzij sociale media

By februari 2, 2016april 28th, 2022No Comments6 min read

Een groot deel van succesvolle communicatie is afhankelijk van het zenden van de juiste boodschap aan de juiste mensen op het juiste moment. Hoewel sociale media op onuitwisbare wijze de manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten heeft veranderd, schieten bedrijven nog vaak tekort in hun pogingen om zich te verbinden met klanten via sociale media. Berichten worden één keer gelezen en verdwijnen dan in de jungle van sociale media. Zoals te verwachten viel, richten sociale media sites zich langzamerhand op het implementeren van zoekfunctionaliteiten om allerlei informatie uit het verleden vindbaar te maken.

De uitbreiding van de zoekmogelijkheden betekent betere kansen voor zenders die reeds zoekmogelijkheden in hun sociale media strategie geïntegreerd hebben. Er is hierdoor ook meer sprake van risico, hier kun je echter mee leren omgaan. Vandaag bespreek ik enkele technieken die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je uitblinkt in jouw sociale media resultaten. Zoekmachine optimalisatie (SEO) kan absoluut een sociale media instrument zijn!

Jouw sociale media profiel

Begin met jouw profiel. Besteed wat tijd aan het aanvullen van jouw informatie en wees hierin zo uitgebreid mogelijk. Hoe meer je kunt aangeven, des te groter de hoeveelheid informatie is die je beschikbaar maakt om te matchen met de zoekopdracht van de gebruiker. Merken dienen tevens synoniemen te gebruiken voor hun product; bijvoorbeeld, Lipton kan zowel frisdrank als ijsthee in haar profiel aangeven.

De vuistregel is: vergeet niet om terug te linken naar de startpagina! Voeg altijd een link in jouw profiel toe die bezoekers naar jouw officiële website leidt. Het voornaamste doel van het sociale media account is niet om het sociale media platform te promoten, maar om de bezoekers naar jouw officiële startpagina te leiden.

Breid je volgers uit

Pagina’s met veel kwalitatief hoogwaardige volgers krijgen consequent een betere rang in zoekopdrachten. Hoogwaardige volgers zijn fans die jou via verschillende sociale media kanalen volgen, met een hoog percentage interactie met jou op een bepaalde manier – zoals het leuk vinden, delen, pinnen en retweeten.

Het uitbreiden van jouw volgers is een traag proces, maar effectief zolang je consistent bent. Presenteer jouw merk op unieke wijze, update je berichten dagelijks en houd jouw tone of voice op dezelfde wijze aan. Ga rechtstreeks het gesprek aan met jouw volgers, moedig huidige volgers aan om terug te komen en jouw autoriteit uit te breiden voor potentiële nieuwe volgers.

Moedig de externe inkomende links aan

Sociale media zijn geweldig voor het stimuleren van meer externe sites die linken naar jouw content. Hoe meer diverse externe links je hebt, des te meer gezag je krijgt in de ogen van Google. In feite dienen de sociale media dan als omroepkanaal. Jouw content, ervan uitgaande dat het origineel en bruikbaar is, zal dienen als aas, en je sociale kanalen zijn de hengels die recht voor het oog van de doelgroep hangen.

Begin met het gebruik van hashtags. Aarzel niet om jouw reeds bestaande content opnieuw op te brengen in huidige discussies en topics. Dit zal jouw reputatie als autoriteit verder versterken. Je hebt immers al de nodige kennis over het onderwerp. Daarnaast maximaliseert dit jouw potentiële externe link bronnen.

Optimaliseer jouw merkmanagement

Zoals ik reeds in de introductie aangaf, is dit element sterk afhankelijk van jouw reeds bestaande content.

Verbeterde site search zal mogelijk problemen opleveren voor bedrijven die eerder een sociale media crisis hebben gehad. Dit komt doordat oude berichten uit de archieven worden getrokken, die eigenlijk niet langer toegankelijk waren. Blijf op zijn minst nieuwe content publiceren die aansluit bij jouw fanbasis en meet de populariteit aan de hand van gedeelde berichten, vind-ik-leuks en positieve reacties.

Je dient voortdurend toezicht te houden op de zoekresultaten voor jouw bedrijfsnaam, het merk, de belangrijkste managers, en andere belangrijke informatie. Zoekalgoritmen geven doorgaans voorrang aan nieuwere content, maar de exacte regels hiervoor veranderen continu. Het is beter om goed voorbereid te zijn, dan achteraf spijt te hebben!

Het ontdekken van imitators en controle van jouw profielen

Sociale media kan jou helpen op twee belangrijke manieren: bij het vinden van de valse vertegenwoordigers van jouw merk en het behouden van de maximale controle over jouw sociale media profielen. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken en ga de strijd aan met imitators. Je kunt ook een oogje in het zeil houden op goedbedoelde fanpagina’s die opduiken. In dat geval kun je zien welke regels zij overtreden en overwegen om ze eerst op informele wijze hierover in te lichten, voordat je dit op juridische wijze zult afwikkelen.

Wanneer je via Google zoekt naar jouw eigen bedrijf, houd er dan rekening mee dat sociale media vaak een hogere ranking hebben dan jouw eigen website. Neem ieder profiel door en zorg dat de pagina’s geüpdatet zijn. Zelfs als een bepaald kanaal niet jouw belangrijkste platform vormt, zou het wel een kanaal kunnen vormen waarop klanten jou vinden. Als zodanig, loont het om alle profielen up-to-date te houden en ze te vullen met boeiende inhoud.

Voor het grootste deel komen deze elementen allemaal neer op één basisprincipe: hoe beter de gebruikerservaring die je creëert voor je bezoekers, hoe beter je zal scoren in de zoekresultaten. Inzicht in de oorzaken van de effecten die sociale media op SEO hebben kan jou helpen om jouw campagnes beter vorm te geven en te onderhouden. Hoe meer je jouw merk optimaliseert voor de zoekresultaten, des te breder wordt het kanaal opengesteld waarbinnen je nieuwe potentiële klanten kunt helpen jouw merk te vinden.