test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | Op een snelle manier content indexeren Skip to main content
Content marketing

Op een snelle manier content indexeren

By april 21, 2015april 28th, 2022No Comments4 min read

Zo, de tekst is geschreven en vertaald. Maar hoe nu verder? Zodra er nieuwe producten zijn toegevoegd aan de webshop of je nieuwe pagina’s hebt geschreven voor je website, wil je uiteraard dat deze zo spoedig mogelijk worden geïndexeerd door zoekmachines. Dit zorgt er namelijk voor dat potentiële klanten je beter kunnen vinden op de content die door jouw geüpload is.

Als eigenaar van een online business ben je gebaat bij het frequent uploaden van content naar jouw website of webshop. Zodra de content is geschreven, laden we deze in en leunen we achterover tot het content indexeren door Google gereed is. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat je in Google op jouw content gevonden wordt. Of toch niet?

Tijdens de lancering van een van onze eerste websites werd er dagelijks gemonitord of het content indexeren van nieuwe tekst voltooid was. Een tijdrovend en onnodig proces, wat ongetwijfeld sneller moest kunnen.

Bij Simply Translate maken wij gebruik van de Google Webmaster Tools om het content indexeren sneller te laten verlopen. Deze toolkit bevat de optie ‘Fetchen als Google’ die gebruikers de mogelijkheid geeft om hun URL te laten indexeren. Opmerkelijk is dat veel bloggers, webwinkeliers en SEO-strategen niet weten dat deze tool bestaat.

Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe content indexeren met Google Webmaster Tools versneld kan worden:

Stap 1: Gebruik Google Webmasters Tools

Navigeer naar Google Webmaster Tools

Kanttekening: zorg er wel voor dat Google Webmaster Tools je website heeft geïndexeerd.

Wanneer je op het hoofdscherm komt van Google Webmaster Tools, selecteer dan het desbetreffende domeinnaam waar we content indexeren dienen te starten.
fetchen webmastertools

Stap 2: Fetchen als Google

Het content indexeren kan beginnen, typ de URL waar je nieuwe content staat in en druk op de knop ‘ophalen’.
fetchen webmastertools 2

Stap 3: Indienen bij Index

Controleer eerst of het content indexeren succesvol is gebeurd. Bij status komt er een groene ‘V’ tevoorschijn, wanneer dit is voltooid. Vervolgens kun je op de button ‘indienen bij index’ drukken.
Het is mogelijk om de URL op zichzelf toe te voegen (gelimiteerd tot 500 URLs per week per Webmaster account), of de URL en alle pagina’s die ervandaan linken (gelimiteerd tot 10 per maand).
fetchen webmastertools 3

URL:

Selecteer deze optie als je pagina nieuw of recent gewijzigd is.

URL inclusief alle links:

Selecteer indien je pagina significante wijzigingen heeft ondergaan. Google zal je URL gebruiken als beginpunt voor het content indexeren.

Zorg ervoor dat Google jouw content ziet als de originele verstrekker van de content.

Is het weleens voorgekomen dat jouw content van de website is gehaald en dat iemand anders een betere ranking hiermee verkreeg? Dit kan gebeuren wanneer websites je content extraheren via je RSS feed. Hierna wordt deze website gecrawld door de Googlebot, sneller dan bij jouw eigen website het geval is. Indien de andere website een hogere page ranking heeft, dan zal jouw gecreëerde content indexeren vertraagd worden en wordt het bestempeld als content die reeds geplaatst is door iemand anders.

Conclusie

Het toevoegen van ‘Fetch als Google’ aan je standaard routine van marketingtrucks zorgt ervoor dat Google content indexeren vele malen sneller verwerkt wordt. Voeg dit stappenplan dus toe aan je checklist wanneer je bijvoorbeeld vertaalde content ontvangt.

Elke keer als je een webpagina of blog post, gebruik dan Fetch om het direct te indexeren. Zo kan jij achterover leunen terwijl Google jouw content indexeren versneld. Meteen maar even kijken hoe snel je pagina zichtbaar wordt!