test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Verschil in publicaties vanwege klein scherm | Blog Simply Translate Skip to main content
Design & Conversie

Publicaties op de mobiel: waarom kleine schermen zorgen voor een groot verschil

By juli 16, 2015april 28th, 2022No Comments3 min read

Niet alle uitgevers zijn mediagiganten met een focus op het bereiken van lezers overal ter wereld. Daarnaast, lopen veel uitgevers achter met hun mobiele strategie, laat staan dat zij een mobiel-vriendelijke of responsive website hebben. Een gemiste kans! Waarom? Dat zal je zien aan de hand van de volgende feiten:

  • Gemiddeld bezoekt 38 procent van je websitebezoekers je via hun mobiel.
  • Personen spenderen gemiddeld 2.8 uur per dag aan het zoeken naar digitale media op hun mobiel. Dit is slechts 2.4 uur via een desktop of laptop.
  • Websites krijgen meer bezoekers wanneer ze responsive zijn.
  • Veel gebruikers zullen je website verlaten indien ze niet optimaal gebruik kunnen maken via hun mobiel.
  • Mobiele media groeit momenteel hard, terwijl traditionele digitale media en print nauwelijks toenemen.
  • Indien je het gemist hebt: Google houdt van mobiele toegankelijkheid.

Ontwikkel een mobiel responsive design

Er is niets wat bezoekers sneller doet verlaten dan een site die niet perfect functioneert op een mobiel apparaat. Als ze geen artikelen kunnen lezen en de toegang tot informatie moeilijk is, zal dit een significante impact hebben op het aantal geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast zal Google minder interesse hebben in jouw website en dat resulteert in een algeheel lager aantal bezoekers. De meeste CMS en website platformen hebben een responsive of mobiel vriendelijke optie ingebouwd, echter vereisen deze wel een activering of aanpassingen. Ben je niet in het bezit van een responsive CMS? Dan kan je overwegen op de landingspagina’s of artikelen te migreren naar een website die dat wel doet.

Slimme content

Bezoekers kunnen alleen zien wat er wordt weergegeven op het scherm. Het is dus belangrijk dat je alleen simpele opties weergeeft op je mobiele website en niet al de opties die mogelijk zijn zoals op je desktop variant. Gebruik dynamische content om de belangrijke content te benadrukken en plaats call-to-action buttons op een opvallende plek. Houd te allen tijde de gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Ter voorbeeld: de kans is klein dat jouw lezers een groot formulier willen invullen via hun mobiel. Probeer de lange variant van de desktop te vervangen voor een kort formulier voor de mobiele gebruiker. Zorg ervoor dat de gebruiker later een email krijgt om zo zijn profiel in orde te maken.

Begrijp jouw lezers

Als je weet wanneer jouw gebruikers je content lezen, dan kun je inschatten hoe je het beste de content aan jouw lezers kunt presenteren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat jouw lezers het bekijken tijdens de reis naar het werk, of wanneer ze snel wat informatie tot zich willen nemen. Maak in dit geval gebruik van een traditionele manier van opmaak met grote bullet points en grote kop, met een korte tekst. Dit zorgt ervoor dat je hun aandacht behoudt in een drukke omgeving.

Ga op je onderbuik gevoel af wanneer je deze content creëert en test hem voorbeeld via de Google mobiel ready test. Indien je met regelmaat blogs of artikelen post, is het verstandig om nauwlettend de trends op het gebied van mobiel in de gaten te houden. Je kan hiermee een voorsprong op je concurrentie creëren en de hongerige lezers voorzien van optimaal leesgplezier. Op dit moment is mobiel de weg naar succes!