test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertalingen voor Shopware | Extend API plugin | Simply Translate Skip to main content
Geen categorie

Simply Translate Plugin voor Shopware

By juni 7, 2018april 29th, 2022No Comments3 min read

In het vierde kwartaal van 2017 hebben wij onze diensten geïntroduceerd op de Duitse markt onder de naam Übersetzungsbüro Simply. Inmiddels hebben wij meer dan 100 Duitse klanten mogen ondersteunen en is ons in-house team uitgebreid met native Duitse projectmanagers. De eerstvolgende geplande mijlpaal betreft het introduceren van onze slimme software en het aangaan van een koppeling met een Duits eCommerce platform. Onze keuze viel hierbij op het platform Shopware, vanwege de complexiteit omtrent de koppeling en het bereik van ruim 70.000 webwinkels.

Hoe wij het vertaalproces stroomlijnen voor Shopware

Bij de ontwikkeling van de plugin wilden wij de volgende elementen realiseren: professionele vertalingen, plug & play softwareoplossing en gemakkelijk inladen van HTML-content. 

Professionele vertalingen

Bij professionele vertalingen voor de eCommerce sector houden wij rekening met alle facetten die daarbij komen kijken. De workflow die wij voor Shopware klanten hebben gecreëerd zorgt ervoor dat onze vertalers aan de slag kunnen met behulp van de nieuwste technologieën. Met behulp van deze technologieën kunnen onze taalexperts zich volledig richten op het professioneel vertalen van eCommerce teksten. Door het inzetten van een CAT (Computer Assisted Translation) tool wordt de consistentie bewaakt en kunnen de taalexperts de teksten eenvoudig voorzien van de juiste zoekwoorden.

Geen software kennis nodig

Voor Shopware webwinkeliers hebben wij een plugin gebouwd om hun webwinkel eenvoudig te vertalen. Hierdoor is het niet nodig om zelf te programmeren. De plugin is gratis te installeren via de Shopware back-end omgeving. Met de plugin zijn er geen ingewikkelde procedures nodig om content uit de Shopware webwinkel te krijgen. Eenmaal geïnstalleerd zorgt onze plugin ervoor dat er via een API connectie wordt gecommuniceerd tussen Shopware en het Simply Translate Platform. Het platform biedt vanaf dat moment de mogelijkheid om een vertaalproject samen te stellen en de vertaalde content eenvoudig te uploaden naar de Shopware back-end.

Behoud van HTML-opmaak in vertaling

Met behulp van het Simply Translate Platform wordt de te vertalen content met HTML-opmaak uit de webwinkel geladen. Hierna wordt de content geconverteerd naar een vertaalbaar pakket. Ons slimme algoritme plaatst de HTML-elementen in de doeltekst, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat om dit achteraf goed te zetten. Na afronding van het project wordt de vertaalde content direct met behoud van opmaak in een nieuwe pagina gezet in de doeltaal. Deze methode zorgt voor een snelle time-to-market en voorkomt fouten die ontstaan bij het rechtstreeks vertalen in de back-end.

Aan de slag met onze plugin

De installatie van onze plugin is geheel vrijblijvend en is via de volgende link uit te voeren. Voor ondersteuning bij het installeren van de plugin is een handleiding beschikbaar. Voor verdere vragen bij het koppelen van de Shopware webwinkel staat ons in-house team van specialisten klaar. Neem contact op info@simplytranslate.nl of bel 020-737 1668.