test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Vertaalbureau Simply Translate | Tien manieren om loyale klanten te belonen Skip to main content
E-commerce

Tien manieren om loyale klanten te belonen

By januari 28, 2016april 28th, 2022No Comments5 min read

De afgelopen maand stonden twee kernelementen centraal: het tevreden houden van jouw klanten en methoden om de klantloyaliteit te verhogen. Terwijl je nu bezig bent deze ideeën te implementeren, zullen jouw nieuwere klanten tevreden zijn over deze positieve veranderingen in jouw bedrijfsmethodiek. Maar hoe zit het met jouw reeds trouwe klanten, die al langere tijd bij jou afnemen? Dit is de perfecte tijd van het jaar om hen te bedanken voor hun loyaliteit. Maak je geen zorgen; je hoeft er geen fortuin aan te spenderen!

1. Twee halen, één betalen

Het weggeven van gratis items om meerdere aankopen te belonen is een geweldige manier om herhaalaankopen te stimuleren. Uiteraard kun je deze methode niet te vaak toepassen, aangezien mensen zich dan zullen afvragen waarom je jouw product weggeeft en of er misschien iets mis mee is.

2. Bied vroegtijdig toegang tot producten of diensten

Ben je van plan een nieuwe lijn producten of diensten uit te rollen? Of heb je een nieuwe app of website ontwikkeld? Nodig je trouwe klanten uit om het eens te proberen! Ze zijn een ideale testkandidaat en kunnen je helpen bij het oplossen van problemen. Dit zal hen tevens het gevoel geven dat zij speciaal zijn. Dit resulteert mogelijkerwijs niet alleen in grotere aankopen, maar ook in positieve mond-tot-mondreclame.

3. Bied gratis verzending aan

Het maakt niet uit hoe voordelig verzendmethoden zijn, gratis verzending trekt altijd de aandacht. Je zou eventueel een voorwaarde kunnen implementeren. Verstuur bijvoorbeeld gratis bij aankoop van twee of meer items. Dit stimuleert herhaalaankopen. Het is een zeer geschikt idee voor webwinkels die in de donkere maanden extra verkoop willen stimuleren.

4. Cumulatieve kortingen

Geef korting aan klanten op basis van hoeveel zij spenderen. Hoe meer zij besteden, des te meer korting ze ontvangen. Een voorbeeld: besteed €100,- en ontvang 10 procent korting op je eerstvolgende bestelling, besteed €200,- en ontvang 20 procent korting. Stel een termijn in om zo deelname te stimuleren en zorg ervoor dat je de actie op ieder platform promoot.

5. Beloon verwijzingen en introducties

Trouwe klanten zijn jou beste guerrilla marketeers. Mensen houden ervan als eerste op de hoogte te zijn van een dienst, of hun vrienden te vertellen over dat geweldige product dat ze gevonden hebben. Profiteer hiervan door gepersonaliseerde links aan te bieden. Elke keer dat iemand een aankoop doet met behulp van hun code, geef je de klant een korting of een gratis geschenk.

6. Stuur een bedankje

Klanten willen zich gewaardeerd voelen en een van de beste manieren om dit te realiseren, is door een persoonlijk bedankje te sturen. Ik moedig je aan om een fysiek kaartje te sturen, maar als je de voorkeur geeft aan een digitale versie, zorg er dan in ieder geval voor dat het leuk oogt. Benoem de mijlpalen die jouw bedrijf heeft bereikt door middel van hun directe steun en de doelen die je hebt gesteld voor volgend jaar.

6 ½. Onthoud hun verjaardag

Het versturen van een gepersonaliseerde e-mail op de verjaardag van jouw klant toont aan dat je echt om hen geeft. Bied een korting van 5 – 10 procent aan in jouw e-mail om zo de verjaring nog wat leuker te maken.

7. Organiseer een open dag

Wil je jouw fans een bijzondere ervaring geven? Organiseer een open dag en laat zien wat er zoal achter de schermen gebeurt. Laat ze zien hoe jouw product gemaakt wordt of welke lessen jij hebt geleerd. Heb je een lunchzaak? Laat zien hoe je koffiebonen roostert. Heb je een online shop? Denk dan bijvoorbeeld aan de zoektocht naar de juiste goederen of nodig producenten uit om te praten over hun werk. Wees creatief en vergeet niet wat versnaperingen aan te bieden.

7 ½. Organiseer een evenement

Natuurlijk hoef je als kleine ondernemer niet iedere klant mee uit eten te nemen. Wat dacht je echter van het organiseren van een evenement op locatie of een ruimte vlakbij jouw kantoor? Regel live muziek en zorg dat er hapjes en drankjes zijn. Een borrel, workshop of lezing doen het doorgaans goed. Klanten zullen het interessant vinden om te zien wie er achter het bedrijf schuil gaan. Zorg er wel voor dat je het aantal aanwezigen beperkt om zo de kans te hebben met iedereen te spreken.

8. Zet jouw klant in de spotlights

Licht loyale klanten uit in jouw nieuwsbrief of op sociale media. Indien je de ruimte ervoor hebt, zorg er dan voor dat je in een klein bijschrijft toont waar ze wonen, wat hun hobby’s zijn en wat hun favoriete product van jou is. Het is niet alleen vleiend, jouw klanten zullen daarnaast een sterker communitygevoel krijgen wanneer zij gezichten zien en verhalen tot zich nemen.

9. Deel gadgets uit

Freebies doen het altijd goed. Ontwerp een goed uitziend t-shirt, canvastas of zelfs een waterfles en jouw klanten zullen méér willen. Het kan niet gek genoeg als het aankomt op het personaliseren van weggevers. Wees vooral creatief!

10. Creëer een loyaliteit beloningsprogramma

Ik heb het beste natuurlijk voor het laatst bewaard. Nodig jouw meest loyale klanten uit voor een VIP-programma dat hen speciaal laat voelen. Iedereen houdt van de rode-loper-behandeling, dat is precies de reden waarom deze programma’s zo immens populair zijn. Jouw beloningsprogramma hoeft niet ingewikkeld te zijn: het zou zo simpel kunnen zijn als het aanbieden van een jaarlijkse korting op de verjaardag van de klant.