test output: /wp-content/plugins/linguatech-request-quote/scripts/linguatech-request-quote.js Content marketing onmisbaar in de toekomst | Simply Translate Skip to main content
Content marketing

Waarom content marketing onmisbaar is in de toekomst

By juli 28, 2015april 28th, 2022No Comments3 min read

Wanneer de termen mediarelaties, merkjournalistiek of corporate communicatie genoemd worden, denk je al gauw aan content. Niet zo vreemd, want content heeft altijd een grote rol gespeeld bij Public Relations (PR), Marketing en Customer Services.

Inmiddels heeft de wereld van content zich dusver ontplooit, dat simpelweg ergens content plaatsen geen vruchtbare resultaten meer oplevert. PR-professionals die niet uitmunten in het ontwikkelen van een content strategie, zullen er niet in slagen om hun resultaten goed te meten en moeten andere methoden aanwenden om hun carrière veilig te stellen.

Er vinden grote veranderingen plaats in de wereld van digitale marketing, onder andere op het gebied van sociale technologieën, mobiele apparaten en internetverbindingen overal ter wereld. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat vele deuren zijn geopend.

De veranderingen zorgen ervoor dat consumenten en merken content creëren, consumeren, publiceren en interactief met elkaar omgaan waar en wanneer zij maar willen. Van het gebruik van tablets, smartphones, het communiceren met je auto tot aan de relatie tussen technologie en mens, allen hebben een enorme invloed op hoe informatie wordt ontdekt, verwerkt, gedeeld of hoe er op gereageerd wordt.

De veranderingen in gedrag en technologie zorgen voor uitdagingen, maar voornamelijk veel mogelijkheden voor de PR & Marketing afdelingen.

Publicerende Merken

Bedrijven investeren hun tijd en geld op exponentiële wijze in content marketing. Door deze nieuwe stroom aan content, breiden ze hun eigen media uit en verzilveren ze hun positie als content-eigenaar. Bedrijven huren copywriters en corporate journalisten in, of creëren soms zelfs hele afdelingen om content te schrijven.

Opkomende technologie en consumentengedrag

Consumenten die verbonden zijn met het web beschikken over de mogelijkheid om jouw media te delen en te verspreiden. Dit zorgt voor dat onaangetaste markten, die eerder ontoegankelijk waren nu toch bereikt kunnen worden. Consumenten zijn naast jouw publiek ook jouw uitgevers. De verwachtingen zijn veranderd, waardoor vele consumenten niet alleen geïnformeerd willen worden, maar ook willen participeren in de media. Door een gezamenlijke creatie door zowel consumenten als beïnvloeders te bewerkstelligen, kan media op bredere schaal geaccepteerd worden.

Wat betekenen deze verandering voor jou?

De rol van PR, marketing, customer service en vergelijkbare disciplines zijn in elkaar verweven. Indien er aparte medewerkers in dienst zijn voor deze functies, dan is het wijs om deze afdelingen met elkaar in contact te brengen en te laten communiceren over hoe ze hun visies op elkaar af kunnen stemmen.

Zorg dat jouw media aantrekkelijk is voor het publiek. Verdeel je bronnen tussen betaalde bronnen, eigen media en gedeelde media en zorg ervoor dat beïnvloeders een rol spelen in jouw media.

De wereld van content marketing verandert enorm snel, zorg er dus voor dat je snel kan aanpassen en zorg voor een constante herhaling en verbetering van succesvolle content marketing.